Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Чудотворното действие на лимоните

health.bg 16-02-2011
Храненето : Чудотворното действие на лимоните - лимон, херпес, запек, жлъчка, камъни, киселина, затлъстяване,


ЛОШО ХРАНОСМИЛАНЕ И ПАРЕНЕ В СТОМАХА
Лимоновият сок прави храната по-лесно смилаема, защото неговите киселини премахват мазнините от стомаха. При разпадането в организма на сока и пулпата на лимона се произвежда калиев карбонат, който намалява стомашните киселини. А лимонинът, главният компонент в лимоновото масло, който се съдържа в кората на лимона, предпазва от парене в стомаха. Смята се, че той образува предпазен пласт в хранопровода срещу паренето.

Приложение: Изпивайте чаша топла вода с една чаена лъжичка лимонов сок.

КАШЛИЦА
Маслото от лимон е експекторант. Този вид продукт се използва често при приготвянето на лекарствата срещу кашлица, защото помага на дихателните пътища да изхвърлят секретите.

5-годишно изследване в Сингапур е доказало, че богатата на плодови фибри диета предпазва от хронична кашлица. Учените смятат, че флавоноидите, които имат свойствата на антиоксидантите, предпазват от възпаления и увреждания на белодробната тъкан.
 
Приложение: За успокояване на кашлицата пийте домашно приготвена лимонада или сложете в половин литър вода 2 чаени лъжички счукано ленено семе – друг експесторант – и половин лимон на резенчета, варете на бавен огън 20 минути, прецедете и подсладете с мед.

Може и в купа с току-що кипнала вода да капнете по 2 капки масло от лимон, евкалипт и чаeно дърво, да покриете главата си с кърпа и да вдишвате изпаренията.

ПСОРИАЗИС
Псориазисът е заболяване, при което кожата на тялото загрубява в различни участъци и започва да се лющи, най-често по коленете, лактите и скалпа. Звучи невероятно, но лимонената киселина  в лимоновия сок намалява сухотата и люспенето. Тя помага на кожата да задържа водата и да се чисти от мъртвите клетки. Освен това лимоновият сок съдържа естествен растителен химикал, който е високо чувствителен към ултравиолетовите лъчи и влияе на кожните клетки.

Много дерматолози прилагат срещу псориазис комбинирано лечение - орално приемане на медикаменти и ултравиолетова терапия.

Приложение: Мажете с лимонов сок засегнатите от псориазис участъци няколко пъти на ден и веднага след това ги излагайте за няколко минути на слънчева светлина. След няколко седмици увеличавайте постепенно престоя на слънце.

ЗАПЕК
Лимоните са богати на пектин, който образува гел в червата и улесняват изхождането. Лимоните съдържат и друг вид фибри – целулоза, която поема водата. Тя размеква изпражненията и  ускорява тяхното преминаване през чревния тракт.
 
Приложение: Включете лимоновата кора и сок в ежедневната си диета.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg