Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Подвластни ли сте на тютюна?

health.bg 15-03-2011
Тютюнопушене : Подвластни ли сте на тютюна? - цигари, никотин, тютюн, дим,
Отдавна никой не се съмнява във вредата от цигарите, както и в необходимостта спешно да се разделим с пагубния навик.

Но специалистите съветват, преди да се захванем с проблема, първо да определим степента на зависимостта ни. Доктор Матиас Дункел описва в немския вестник „Билд” пет типа пушачи и доколко са подвластни на цигарите.

1. Ловци на удоволствие
За тези хора пушенето е част от доброто прекарване. Превъзходни блюда, към тях изискани вина и цигара като венец на празненството. За тези табиетлии заплахата за здравето е незначителна.

2. Борци със стреса
Тези пушачи се хващат за цигарата при стрес, като например преди изпит или при неприятности в службата. Заплахата за здравето е висока, защото става въпрос за сериозна форма на зависимост.

3. Стремящи се към стройна фигура
Вместо да хапват, тези хора се хващат за цигарата. Заплахата за здравето също е висока. Повечето стремящи се към стройна фигура знаят, че вредят на организма си, но рядко си правят необходимите изводи.
  
4. Случайни пушачи

За тях обичайно явление е да не пушат две седмици, след което една вечер да запалят цигара. Тези хора недооценяват риска от зависимост към никотина и могат лесно да станат жертва на вредния навик.  

5. Зависими от никотина

Тези хора имат всички признаци на зависимостта – без цигара са нервни и разсеяни. Заплахата за здравето им е висока. Физиологическата им и психическа зависимост е по-опасна от тази на другите типове пушачи. Тези хора се нуждаят от психотерапевтична и медикаментозна помощ.

След като определите от кой тип пушачи сте и каква е опасността за здравето ви, можете да вземете мерки. Никога не е късно да се разделите с вредните навици.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg