Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Антиейджинг

Хималайската кристална сол лекува

health.bg 18-04-2011
Антиейджинг : Хималайската кристална сол лекува - сол, баланс, хармония, бронхит
Прародител на морската сол
Хималайската кристална сол се е образувала преди около 500 милиона години от древния океан при изпаряване на водата. Сега тази сол се намира в огромни находища край река Инд в Пакистан. Поради близкото им разположение до северните склонове на Хималаите, солта е наречена хималайска. Тя е 100% чист натурален продукт, по-защитен от замърсяване в сравнение с морската сол. Добива се ръчно, промива се и се суши на слънце. Розовият си цвят дължи на съдържащото се в нея желязо.

Постига баланс и хармония
Холистичната медицина смята хималайската сол за лечебна, защото тя съдържа голямо разнообразие от химични елементи, каквото има в човешкия организъм. Т.е. по състав тя е най-близко до човешкото тяло.
Хималайската сол се прилага в лосионите за лице, за процедури за вана, дори за инхалации и лечение на заболявания на дихателната система. Кристалната й структура чрез вибрациите си влияе положително на тялото. Приема се вътрешно дори под формата на здравословни шейкове – соли разтворени в чаша вода. Те балансират тялото и ни помага да постигнем хармония.

Домашен йонизатор на въздуха
Въздухът, който всекидневно вдишваме, е замърсен с прах, вредни газове, алергени и микроби. В затворените помещения дори е по-лошо, като прибавим и електрическите уреди – компютри, телевизори и т.н., от които въздухът се насища с положително заредени йони, вредни за здравето. Чувстваме се уморени, изтощени, имаме проблеми със съсредоточаването и съня, снижава се работоспособността и устойчивостта ни към инфекции и стрес. Този проблем може да решим чрез йонизатори на въздуха, които да го насищат с отрицателно заредени йони. Такива естествени йонизатори са лампите от хималайската кристална сол. Когато се нагряват те непрекъснато излъчват микрочастици – йони с отрицателен заряд, като по този начин подобряват качеството на въздуха.

Лекува дихателните пътища
Хималайската розова сол е известна с противовъзпалителното си, антибактериално и противоалергично действие. Затова тя е най-широко използваният консервант, както в миналото, така и днес. По-малко известен е фактът, че хималайската кристална сол се използва и за лечение на бронхити, астми, алергии и други заболявания, свързани с дихателната система. Този метод е известен като спелеотерапия (от гръцката дума спелео - пещера). Открит е през 19 век, когато полски лекар забелязал, че хората, работещи в солните мини, не страдат от белодробни заболявания. Той издава книга, в която описва ползите от въздействието на каменната сол върху човешкия организъм. Във въпросните мини край гр. Краков за първи път е основан балнеологичен център, който работи и до днес. Такива лечебни пещери от каменна сол днес има в много страни. Стаите, в които престояват пациентите, са изцяло облицовани с плочки от розова кварцова сол. Лечението се постига като наситеният с минерални соли въздух се вдишва и през белия дроб прониква в тялото. Днес най-модерните СПА центрове в света са снабдени с точно такива стаи от хималайска кристална сол.

Омайва с цветове
Освен оздравителните си свойства, хималайската сол има неповторими декоративни качества. Кристалната й решетка има способността да пречупва светлината в естествените нюанси на изгрева и залеза, което влияе положително на нашите емоции.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg