Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

От колко обич се нуждаете?

health.bg 03-06-2011
Здрав дух : От колко обич се нуждаете?  - здраве, любов, привързаност, емоции
Някои хора веднага се лепват за партньора си, а други са неспособни да поддържат дълга връзка.

Ново изследване откри, че отношението  на хората към връзката им е предопределено от типа на привързаност, към който принадлежат.

За да намерите идеалната половинка и да подобрите взаимоотношенията си, трябва да знаете към кой тип принадлежите: дали сте  от типа „дистанциран” „тревожен” или „сигурен/”.

Всеки човек попада в една от тези категории, независимо дали има съвсем нова връзка, или 40-годишен брак. Определянето на типа, към който принадлежите, ще ви помогне да погледнете по нов начин на собственото си поведение и на действията на близките си.

Ако сте необвързани и търсите любов, това познание ще ви улесни в намирането на подходящия партньор, а ако вече сте обвързани – да разберете причините за начина ви на мислене и поведение. И в двата случая взаимоотношенията ви ще се подобрят.

Науката за привързаността се основава на факта, че хората са програмирани биологически да търсят любовта. Съвременната възхвала на независимостта е много далеч от истината. Установено е, че щастливите двойки живеят по-дълго и в по-добро здраве от необвързаните хора.

Жизнената необходимост от близост с любим човек се обуславя от биологичен механизъм в мозъка, наречен „система на привързване”. Тя се състои от емоции и поведение, които осигуряват близост с любимите хора.

С тази система се обяснява защо децата изпадат в ужас, когато са разделени от майките си и плачат, докато не се появят пред очите им. По същия начин системата обуславя и поведението на възрастните хора към партньорите им.
 
Всички хора изпитват нужда от обвързване, но те я изразяват по различен начин.

През 60-те години на миналия век изследвания показаха, че има 3 типа бебета – „сигурни”, „тревожни” и „дистанцирани”. Сигурните бебета се разплакват, когато майка им излезне от стаята, но се успокояват веднага щом я видят отново и продължават да си играят.
 
Тревожните бебета се разстройват, но когато майка им се върне я отблъскват и избухват в сълзи.

Въздържаните бебета не реагират външно, когато майка им влиза и излиза от стаята, но тестовете показват, че пулсът им и нивото на стресовия хормон кортизол в организма им се повишават.

Последните изследвания показаха, че възрастните реагират по много подобен начин по време на романтична връзка.

Стабилните хора се чувстват комфортно в интимните отношения и обикновено проявяват топлота и обич към партньора си.  Тревожните хора мечтаят за близост, мислите им са обсебени от отношенията им с партньора и са склонни да се безпокоят, че той не отговаря на любовта им. Въздържаните хора свързват интимността със загубата на тяхната независимост и поддържат дистанция.

Към кой тип принадлежите вие? Следва продължение...
 


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg