Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

Как да споделим здравословен проблем с нов партньор?

health.bg 30-11-2012
Здрав дух : Как да споделим здравословен проблем с нов партньор? - здраве, признание, тайта, споделяне, проблем
Новата връзка предполага споделяне на емоциите и случките, които са оформили живота ви. Как обаче да разкриете някаква тайна, свързана със сериозен здравословен проблем?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете честно сериозна връзка.

Репетирайте признанието си
Репетерайте с приятел или терапевт. Попитайте ги кое ги смущава в изложението на проблема ви и го изгладете.

Никога не споделяте на първата среща
Никога не разкривайте проблемите си на първата среща. Това не означава, че трябва да лъжете, но прекаленото и ранно разкриване може да повлияе на начина по който човекът срещу вас ще ви възприеме. Според специалистите, най-добре е признанието да стане на четвъртата среща. По този начин, ако връзката ви се провали няма да има голяма загуба на време и за двама ви.

Бъдете непринудени, но уверени
Не правете признанието си драматично. По-добре е да вметнете непринудено в разговора вашия проблем, отколкото да се впуснете в драматично и подробно изложение.

Не провеждайте разговор в леглото или друга интимна обстановка
Всички разговори за вашия здравословен проблем трябва да се провеждат на неутрално място, например в парка. Не споделяйте в интимен момент. Признанието на тайната ви означава, че вярвате на партньора и му се откривате, което ви прави уязвими.

Бъдете готови да се оттеглите временно
Възможно е след признанието ви да настъпи неловка ситуация. Проявете разбиране, че човекът срещу вас има нужда от време, за да смели информацията и предложете да не се виждате известно време. Не прекратявайте обаче всички контакти. Обадете се на третия ден, ако дотогава не са ви потърсили. Дайте знак, че мислите за него и нямате търпение да се видите отново.

Не приемайте лично евентуален отказ
Добрият човек ще ви изслуша, ще ви разбере и няма да ви съди, но това, че някой не може да понесе информацията за проблема ви, не означава, че е лош човек. Понякога причината няма нищо общо с вас. Например, ако майка му е била алкохоличка, той не би имал сили да се свърже с човек, който се бори с такъв проблем.

Приемете подкрепа
Ако изпаднете в депресия, споделете терзанията си с партньора и приемете неговата подкрепа, но най-добре е да не го натоварвате прекалено, а да се обърнете към специалист и да се включите в групова терапия.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg