Антиейджинг - Антиейджинг
Яйцата - богати на антиоксидантиhealth.bg 2011-07-19
![]() Те изследвали жълтъка на кокошите яйца и установили, че в тях има две аминокиселини – триптофан и тирозин, притежаващи антиоксидантни свойства. Ако яйцата са сварени или пържени, полезните им свойства се снижават с около 50%. Учените продължават изследванията си, опитвайки се да открият всички антиоксиданти в яйцата. Сега интересът им е предизвикан от пептидите и каротеноидите, на които се дължи цветът на жълтъка. Проведени преди време изследвания установиха, че под действието на ферментите в стомаха и тънките черва яйчените протеини се преобразуват и помагат в изработването на пептиди, които свалят кръвното налягане. Според канадските учени пептидите имат и антиоксидантни свойства. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |