Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Лято в буркан

Саша Маркова 16-09-2011
Храненето : Лято в буркан  - здраве, консервант, сол, храни,


И все пак мода има
За г-жа Божинова модата е в добре забравеното старо сушене на продуктите. В момента в България то не е много популярно, но в западните страни е хит. Предлага се сушен грах, домати, моркови... Достатъчно е тези продукти да се накиснат във вода, след което готвенето може да започне.

Обществото ни се развива, но с времето ставаме по-мързеливи. Според г-жа Божинова модата на домашното консервиране сякаш поотминава и причината за това е все по-голямата заетост на домакинята, която вече работи повече от 8 часа дневно. Свободното време не се отделя за правенето на туршии, а за нещо по-приятно, а и често икономически е неизгодно да затваряш буркани. Понякога е и по-безопасно.

„Стерилизацията в консервните предприятия става при строго следени режими, докато вкъщи се прави в казан на двора върху дърва или с бързовар. А това носи риск, за който никой не си дава сметка. Около бързовара температурата е една, в периферията на съда е друга, така бурканите се стерилизират различно, има риск от разваляне на част от продукцията и натравяне”, предупреждава Антоанета Божинова.

Биоконсерви и у нас
В България все по-популярни стават биоконсервите, но цената им е неоправдано висока. В Германия те са с 30% по-скъпи от обикновените. В България надценката е 100% и нагоре.
„Лично аз съм привърженик на биопроизводството, което е отговорно към потребителя, природата и възвръщането на традициите. Разликата при тези консерви в сравнение с обикновените е единствено в суровината, която е с гарантиран биологичен произход.

Специална сертифицираща фирма наблюдава фабриката при производството им. Има забранени методи като например йонизиращо лъчение, влагане на консерванти – разрешени са само тези с биопроизход. Производството е био само ако 95% от суровините са биологични”, каза Антоанета Божинова.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg