Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Скъсайте оковите – спрете цигарите

Бойка Велинова 06-10-2011
Тютюнопушене : Скъсайте оковите – спрете цигарите - здраве, цигари, тютюн, никотин


Лошата новина е, че повечето от опитите за спиране на цигарите се провалят, както знаем и от прочутата констатация на Марк Твен. Според статистиките само 7 на сто от хората, отказали цигарите без чужда помощ, остават непушачи.

До деветия месец бившият пушач наблюдава много радващи промени в здравословния си статус – кашлицата намалява или изцяло спира, синусите се изчистват, умората не е така изтощителна, дишането става по-дълбоко. След една година без цигарен дим рискът от сърдечен пристъп намалява наполовина. Не трябва да се забравя, че това е цял един процес, който не е бърз и лесен. След физическите промени настъпва и отпускане на психиката, а и свободното време се увеличава. След две години без цигари шансът ви да останете непушач е значително увеличен и надминава 80 процента.

Ако ви е омръзнало да пушите пред офиса на студа, да ви натирват в ресторантите, да се будите с хрипове и да се ядосвате от поскъпването на кутията порок – попитайте се къде е навикът ви: за някои той се оказва между показалеца и средния пръст на дясната ръка и при потребност от цигара въртенето на химикалка го неутрализира. Отложете следващата цигара с час, два или един ден и продължавайте с едри крачки към един по-качествен и свободен живот, който заслужавате. А ако от последната ви цигара е изминало дори едно денонощие, вие заслужавате поздравления! Продължавайте смело, мотивирайте се по най-добрия за вас начин и скъсайте оковите на зависимостта. Повярвайте, ще се харесвате повече!



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg