Антиейджинг - Околната среда
Колко опасен е бисфенол А?health.bg 2011-10-19
![]() Ново изследване на веществото, което се съдържа в опаковките на повечето хранителни продукти, установи, че то е много по-опасно, отколкото се допускаше. Под въздействието на слюнката бисфенол А бързо се разтваря и попада в кръвообращението, провокирайки негативни явления като нарушения във функциите на главния мозък, появата на дефицит на внимание и неспособност на децата да се обучават, както и проблеми с репродуктивната система при възрастните. Вече съществуват и редица изследвания, резултатите от които показват, че бисфенол А може да стане причина за развитието на рак, заболявания на ендокринната и сърдечно-съдовата система, диабет тип 2. Държави като Япония, Канада и някои щати в Америка вече са наложили пълна или частична забрана върху използването на бисфенол А при производството на опаковки за хранителни продукти и детски играчки. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |