Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Назаем от живота - Назаем от живота

Магията на топлата напитка

Бойка Велинова 10-01-2012
Назаем от живота : Магията на топлата напитка - здраве, кафе, чай, какао


Пунш за шофьори

Вкусната гореща прелест с круши, червени боровинки и ванилия може да утеши тези, които не трябва да употребяват алкохол по време на партито. Необходими са половин чаша захар, 1 чаша вода, парче пресен джинджифил, 3 круши, лимон на резени, 1 чаша замразени боровинки, 2 литра ябълков сок, 2 ванилии, 1 ч.л. смес от китайски подправки.

Водата, захарта, накълцаният на ситно джинджифил и 1 нарязана круша се загряват до кипене. След половин час ароматната отвара се прецежда. Към нея се добавят сокът от ябълки, крушите, лимоновите резенчета и смесената подправка. Варете с непрекъснато бъркане петнайсетина минути. Накрая се добавят ванилията и боровинките, за да се поварят всички заедно още няколко минути на слаб огън. Пуншът става още по-ароматен, ако се охлади за една нощ и се затопли на средна степен преди пиенето. Сервира се в глинени или керамични чаши.

Зимна приказка за всеки
Това си е една непретенциозна, но много приятна напитка, която носи любимите коледни аромати и удължава чувството за празничност до края на зимата. За 6 порции са необходими 800 мл нискомаслено мляко, 100 г кафява захар, 100 мл ликьор от кафе като „Калуа” или „Тиа Мария”, 2 с.л. какао на прах, 2 ванилии, 1 ч.л. канела на прах.

В половин чаша мляко се смесват всички съставки и се разбъркват, докато се получи еднородна смес. Останалото мляко се кипва в касерола, след което двете части се смесват и се махат от огъня. Подходящо е сервирането в керамични купички или тумбести порцеланови чаши. Топлата напитка е без глутен и с високо съдържание на калций.

Преди да изпълните някоя от рецептите, добре е да се съобразите не само с наличните продукти, но и със съдовете за приготвяне и сервиране на топлите напитки. При топлите и студените коктейли спазването на пропорциите е от голямо значение за добрия вкус. Допълнителните прибори, лъжичките и декорациите също са важни за крайния резултат. Топлите напитки на база на какао и кафе могат да се поднасят самостоятелно, заедно с дребни сладки, кексове, торти и всякакви десерти, предвидени от домакинята, както и с шоколадови бонбони и трюфели. Болетата и пуншовете са подходящи за коктейлно парти, когато мезетата могат да бъдат различни видове канапета, хапки с кашкавал, пилешко или сирене, соленки от многолистно тесто или пурички с различни пълнежи от фини точени кори. Греяното вино и сайдерът могат да се поднасят и с типичните зимни нашенски гозби, но и с баница и ориенталски сладкиши. Основното правило е да отделите време и да анализирате съдържанието на кухненския шкаф и хладилника, за да предложите приятно меню с много въображение.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg