Антиейджинг - Храненето
Сгряващи тялото храни
health.bg
07-02-2012
![]() Чесън и лук Те лесно се добавят към всяко ястие и не само загряват, но и са много полезни при настинка. Освен това намаляват и холестерола. Хапвайте плодове и зеленчуци редовно, за да поддържате имунната система и кръвообращението във форма. През зимата е добре да ядете сготвени зеленчуци и то предимно кореноплодни, защото според специалистите тяхната термогенеза (топлината, която се отделя при преработка на храната в тялото) е по-добра. Ако изядете 1 сладолед през зимата или изпиете 1 студена сода, организмът ви ще изхаби много енергия, за да ги „стопли” преди да ги смели, което няма да ви е от полза, когато навън всичко е вледенено. Освен това, ако през зимата се чувствате по-гладни, не го отдавайте на въображението си – спадът на температурата наистина изостря апетита. Преди да ви дадем една вкусна сгряваща рецепта, ще ви кажем какво да зачеркнете от листа за пазаруване: - бял хляб, - краставици - масло (прекомерни количества) - студени напитки - ориз - алкохол - чипс (джънк фууд) Тези храни могат да затруднят метаболизма и да похабят много енергия. Специалистите предупреждават, че преяждането също претоварва храносмилането, което води до изгарянето на допълнителни калории, необходими за стоплянето на тялото. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |