Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

Заложници по неволя...

health.bg 09-04-2012
Здрав дух : Заложници по неволя... - здраве, фобия, страх,
Всеки човек си има своите страхове, но предадете ли се в ръцете на някоя фобия – трябва да потърсите помощ.

Холивудската актриса Ким Бейсинджър винаги е говорила открито за нейните пристъпи на паника и често споделя опита си в битката с вътрешните страхове.

Тя се страхува от контакта с непознати и не е напускала дома си в продължение на няколко месеца преди да реши, че е време да се изправи срещу фобията си - агорафобия или страх от открито пространство. Ким в крайна сметка търси помощ и ходи на терапия.

Никол Кидман пък призна, че страда от пристъпи на паника, когато застане на червения килим. Когато застане пред обективите, ръцете й започват да треперят и има проблеми с дишането. Много от най-известните изпълнители в света е трябвало да се справят с периоди на интензивен страх.

Някои известни личности стават нервни, когато трябва да се лети със самолет. Тогава медитацията идва на помощ и е необходима много сила, за да преодолееш себе си.

Други хора пък се страхуват от всякакъв транспорт и ако в крайна сметка пътуването е неизбежно, пред очите им минават ужасяващи кадри на катастрофи.

Индийски бизнесмен, който лети около 20 дни в месеца, дал ултиматум на жена си с фобия от самолети да се лекува или щял да си намери съпруга във всеки град, който посещава.

Хората търсят лечение, когато страхът и безпокойството започнат да объркват живота им. Фобията е интензивна тревожност, свързана с конкретен стимул, който може да бъде просто нищо, обясняват експертите.

Това са ирационални страхове. Може да има много причини за фобията – преживяване в детството, химически дисбаланс в мозъка. Точната причина е неизвестна засега.

Повечето фобии следват определен модел, но има и редки случаи – млада домакиня не излизала от дома си без да облече определени дрехи, лекувана е чрез хипноза. Друга жена пък не носела никакви орнаменти (ципове, закопчалки и др.), дори сутиен, защото се страхувала да не се задави. Една друга млада госпожица се страхувала от меки играчки, но решила да се лекува, когато забременяла, за да може детето й да играе с меки играчки.

Не ставайте заложници на страховете си, ако имате проблем, потърсете помощ, колкото и нелепа да ви се струва причината за вашите пристъпи на паника. Колкото по-рано се започне лечение, толкова по-скоро ще преодолеете фобията и ще бъдете свободни!
 


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg