Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

Как да развием положителни и здравословни навици?

health.bg 04-05-2012
Здрав дух : Как да развием положителни и здравословни навици? - здраве, навик, цел,
Придобиването на нови навици, като отказване от цигарите или започване на редовни физически упражнение, е трудна задача. Освен желание, то изисква дисциплина и планиране.

Ето най-важните стъпки към придобиването на полезни навици:

Стъпка 1: Повишете самочувствието си. Хората, които чувстват, че играят активна роля в управлението на живота си, могат да го променят, а тези, които мислят, че всичко зависи от съдбата, условията и други хора, се чувстват нещастни.

Стъпка 2: Определете внимателно целите си. Когато се предприемат стъпки в положителна посока, е важно да се поставят цели, които са умерено предизвикателни – нито прекалено лесни, нито прекалено трудни за постигане. Ако си поставите много трудни задачи, има вероятност да се откажете скоро, а ако са прекалено лесни – да не се отнесете сериозно към тяхното изпълнение.

Стъпка 3: Правете равносметка на постигнатото. На определени интервали отчитайте до каква степен сте напреднали в начинанието. Ако видите, че напредвате много бавно, помислете дали това е така, защото не полагате достатъчно усилия, или защото целта е прекомерно трудна за изпълнение. На базата на този анализ увеличете темпото или укротете амбициите си.

Стъпка 4: Следвайте инстинктите си. Не са малко хората, които се самообявяват за авторитети по придобиването на позитивни навици. Не следвайте стриктно съветите по тези въпроси, а инстинкта си за това кое е подходящо за вас. Хората са различни и това, което дава резултат при някои, не винаги е успешно за други.
 
Стъпка 5:
Отпуснете се. Промените се постигат изключително трудно, когато човек е напрегнат. Най-важното при всяко начинание е да се отпуснете и да не сте стресирани. Изберете подходящия момент да започнете стъпките за придобиване на нов полезен навик.

Очаквайте продължение...
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg