Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Хранителните добавки - здраве на таблетки

health.bg 02-08-2012
Храненето : Хранителните добавки - здраве на таблетки - здраве, витамини, минерали, добавки,


Витамин D
Все повече се засилва убеждението на учените, че този витамин намалява с 30 до 50 на сто риска от рак на гърдата, яйчниците, дебелото черво. Установено е, че дори при американците, които традиционно приемат хранителни добавки, в 74 на сто от случаите се установява недостиг на този витамин в кръвта.

Организмът произвежда витамин D от слънчевите лъчи, но хората, живеещи на север, не получават необходимата доза облъчване и не успяват да си набавят нужното количество от този витамин.
Витамин D се съдържа в малко храни – зърнени закуски, яйца, херинга, прясно мляко, сьомга, сардини, гъби.

Тъй като е трудно той да се набави чрез храната, лекарите препоръчват да се приемат до 1000 международни единици витамин D дневно (те се равняват на 25 микрограма). Добре е да се приема витамин D3 –
той се усвоява лесно, тъй като е идентичен с естествения витамин D, който се синтезира в човешкото тяло. За разлика от него витамин D2 трябва да бъде преработен от организма, поради което усвояването му е по-трудно.

Родителите на родителите
Витамин B12
Витамините от групата В засилват имунната система и паметта. Установено е, че 40 на сто от възрастните хора страдат от липса на B12. В този случай, освен чрез храната, витаминът може да се набавя и по медикаментозен път. Хората над 50-годишна възраст трябва да приемат 2.4 микрограма В12 на ден, а ако взимат антиациди или лекарства против язва, задължителната доза е 100-400 микрограма (до около половин милиграм/ на ден) във вид на хапчета.

Калций + витамин D
Много хора смятат, че остеопорозата е женско заболяване, но в световен мащаб около 2 милиона мъже също са с такава диагноза. Възрастните хора трябва да поемат 1200 мг калций дневно, заедно с 1000 мг витамин D, който помага за усвояването на калция. За разлика от тийнейджърите, които усвояват лесно калция и са по-активни физически, по-старите хора трябва да го приемат и чрез медикаменти. Максимално добре се усвояват,добавките, съдържащи калциев цитрат.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg