Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Безплатни измервания на дишането и консултации за пушачи

health.bg 2013-05-30
Тютюнопушене : Безплатни измервания на дишането и консултации за пушачи - цигари, инфаркт, тютюнопушене, НПО, рак, credoweb.bg
Инициативата е по повод Световния ден без цигарен дим - 31 май.

Безплатни измервания на дишането и консултации за пушачи

Безплатни измервания на дишането на пушачи и консултации със специалист ще се извършват утре, 31 май, на езерото „Ариана” в „Борисова градина” в София.

С акцията, която е под надслов „Здрави без тютюнев дим”, ще бъде отбелязан Световният ден без цигарен дим.

От 11:00 до 15:00 часа всички пушачи, имащи желание да се включат в инициативата, ще бъдат приканвани да надуят балон за 10 секунди. Всеки, който се затрудни с това изпитание, ще може да си направи безплатно измерване на дишането. То ще се извършва от медицински специалист, като с помощта на специален апарат ще се определи степента на въглероден оксид (CO) в организма на пушачите.

На хората, при които апаратът показва наличие на високо съдържание на CО в организма, ще бъде предложена безплатна консултация на място и ще им бъде представена иновативната методика за отказване от тютюнопушенето I Quit Smoking.

На 9 май Националната пациентска организация, съвместно с I Quit Smoking България, започна едномесечна кампания за борба с тютюнопушенето, кулминацията на която е отбелязването на Световния ден без цигарен дим. Целта на инициативата е да се информират активните пушачи за рисковете, които крие за здравето вредният навик.

Повече информация за инициативата и предстоящите събития, както и за всички въпроси, свързани с вредите от тютюнопушенето и иновативната методика I Quit Smoking може да бъде получена на www.iqsbulgaria.com и www.uni.npo.bg, както и на горещата линия на Национална пациентска организация 0700 10 515 (всеки делничен ден между 12:00 и 17:00 ч.).

Според проучвания на Министерството на здравеопазването и Националния център по обществено здраве 42,9% от българите са пушачи.

Тютюнопушенето се определя като един от основните рискови фактори за сърдечносъдовите заболявания. Счита се, че 30% от инфарктите се дължат косвено на употребата на цигари. Статистиката показва, че пушачите развиват коронарна тромбоза средно 10 години по-рано от непушачите, както и че всеки девети пациент със сърдечен байпас е пушач.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg