Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

От печата: Без референдум за пушенето

health.bg 2013-06-05
Тютюнопушене : От печата: Без референдум за пушенето - БСП, забрана за пушене, цигари
БСП не планира референдум за смекчаване на забраната за пушене на закрито.

 На този етап идеята на народния представител от гражданската квота Мартин Захариев за национално допитване по въпроса не срещала одобрение, тъй като провеждането му би било скъпо, съобщава в. „Труд”.

Референдумът за АЕЦ „Белене”, който се проведе през януари по инициатива на левицата, глътна над 15 млн. лева. Ако допитване за дима бъде направено заедно с изборите за евродепутати, както предложи Захариев, разходите биха били значително по-малки, отбелязва всекидневникът.

На този етап в БСП обмисляли варианти, с които да успокоят общественото напрежение покрай идеята за отпадане на тоталната забрана за цигарен дим на закрито.
В интернет има създадена подписка срещу пушенето в заведения. До 18:30 часа снощи в нея са фигурирали имената на 60 000 души.

Според в. „Труд”  един от вариантите на БСП бил да въведат възможност кръчмите да избират дали да бъдат само за пушачи или само за непушачи. От нея обаче вероятно ще могат да се възползват само заведения, които отговарят на определени условия.

„Така непушачите няма да се дразнят - който не иска дим, ще ходи в заведение за непушачи”, коментират депутати пред вестника.

Темата за пушенето е засегната и във в. „Сега”. Там е поместен коментарът на Ясен Бояджиев, „Дойче веле: „Изпушилото” правителство”.

Странна работа: забраната на пушенето се оказа най-спешният проблем на новия кабинет. Дали защото така най-лесно се отвлича внимание? Или пък защото най-могъщата олигархична групировка е активна и в бизнеса с цигари, отбелязва журналистът.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg