Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Глоби за близо 700 000 лева от забраната за пушене на обществени места

health.bg 2013-06-05
Тютюнопушене : Глоби за близо 700 000 лева от забраната за пушене на обществени места - тютюнопушене, зактити места, проверки, глоби, МЗ
Инспекторите в София, Пловдив и Бургас най-активни в проверките.

Над 1 000 обекта са били санкционирани през последната година за неспазване забраната за тютюнопушене на обществени места, съобщават от здравното министерство. Издадените наказателни постановления са 1 040, а общата им стойност е 668 150 лв.

От въвеждането на забраната на 1 юни 2012г. до 31 май 2013г. здравните инспектори са извършили 215 207 дневни и нощни проверки в работни и почивни дни. Много от обектите са проверявани неколкократно, за да се установи дали са отстранени допуснатите нарушения. Издадени са 2 169 предписания и са съставени 1 326 акта за констатирани нарушения.

Преобладаващата част от актовете са издадени за пушене в заведения за обществено хранене, барове и дискотеки, както и на работни места. Най-активни в проверките са били здравните инспектори от София, Пловдив, Бургас, Добрич, Благоевград и Варна. В същите градове са издадени и най-много глоби.

Министерството и регионални здравни инспекции продължават стриктно да следят за спазването на забраните, разписани в Закона за здравето, и ще прилагат разпоредбите с цялата им строгост, подчертават от пресцентъра на държавния орган.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg