Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Нов протест срещу отпадане на забраната за пушене на закрито

health.bg 2013-06-07
Тютюнопушене : Нов протест срещу отпадане на забраната за пушене на закрито - пушене, протест, цигари,
Над 60 хил. подписали се срещу либерализирането на закона.

Нов протест срещу подготвяното либерализиране на забраната за пушене в закрити обществени заведения ще се проведе пред Народното събрание в София на 8 юни, събота, от 11:00 часа.

Той ще премине под мотото "Ако не изкрещим срещу пушенето сега, ще бъдем жертва на наглостта им до изпушване”.

До момента над  60 000 поддръжници на пълната забрана за пушене на закрито са се подписали в електронната петиция (http://www.peticiq.com/ne_na_cigarite_v_zavedeniata).

Според гражданска инициатива "България без дим” близо 5 милиона българи също не желаят да дишат цигарен дим, докато се хранят и почиват.

„Българският народ многократно заяви, че не иска да бъде управляван под диктовката на корпоративни интереси.

Нека излезем пред парламента и да им покажем, че все още сме будни и свободни. И че няма да затворим очи пред безочливостта на поредното лоби и на неговите слуги – "нашите” народни представители!”, изтъква организацията.

Тютюнопушенето всяка година води до смъртта на около 6 милиона жители на планетата, както и на около 600 хиляди непушачи, потърпевши от вторичното въздействие на цигарения дим.

Преди дни експерти от Световната здравна организация предупредиха, че до 2030 г. този вреден навик ще причинява всяка година смъртта на около 8 милиона души, ако правителствата по света не предприемат необходимите мерки.

СЗО призова да бъдат забранени всички форми на реклама на цигари и да се сложи край на различните търговски трикове, към които прибягват компаниите-производителки, за да увеличат армията на пушачите сред младежта.






бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg