Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

От печата: Пушенето у нас стигна до Брюксел

health.bg 2013-06-11
Тютюнопушене : От печата: Пушенето у нас стигна до Брюксел - забрана, пушене, цигари, Моника Панайотова
М. Панайотова пита как ЕК може да предотврати либерализирането на забраната.

Евродепутатът от ГЕРБ Моника Панайотова поиска писмен отговор от еврокомисаря по здравеопазването Тонио Борг как Брюксел ще предотврати отпадането на забраната за пушене на обществени места в България. Тя е адресирала въпроса си и към Европейската комисия, съобщава в. „Преса”.

„Забраната, която въведе ГЕРБ, цели намаляване на пасивното тютюнопушене и на броя на пушачите сред възрастните и младите хора. За съжаление либерализацията на забраната бе обявена като първа стъпка на новото българско правителство, формирано с мандата на БСП на 29 май 2013 г.”, пише евродепутатът.

Тя определя намерението за въвеждане на зали за пушачи като „остър завой в политиката”.

Според Моника Панайотова, цитирана от в. „Дума”, това действие е в противоречие с множество научни изследвания за различните вредни последствия от тютюнопушенето върху човешкото здраве и е в пълно несъответствие с позицията на Световната здравна организация, на Европейската комисия, на Европейския парламент и здравните политики.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg