Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Женственост, изгубена в облак от цигарен дим

Доц. Димитър Попов 17-06-2013
Тютюнопушене : Женственост, изгубена в облак от цигарен дим  - цигари, пушене, дим, рак, безплодие, стареене на кожата, оглупяване, инфаркт, сърдечни проблеми,
Женският организъм страда значително повече от действието на никотина.

Жена с димяща цигара за някои мъже може да изглежда еротично и дори възбуждащо, но зад тази измамна фасада повечето от великолепните достойнства, с които Творецът е надарил наследничките на Ева, на практика или отсъстват, или са сериозно увредени.

Американски учени убедително доказаха, че женският организъм страда значително повече от действието на никотина и останалите вредни съставки в тютюневия дим в сравнение с мъжкия. При жените значително по-бързо и по-отчетливо се наблюдават ефекти като преждевременно състаряване на кожата и организма като цяло, увреждане на нервната система (депресивност, раздразнителност), понижение на продукцията на женския полов хормон естроген, провокиране на безпорядък в микрофлората на устната кухина, което води до специфичен и неприятен дъх и т.н. и т.н.

Намалената продукция на естроген, предизвикана от никотина, води до сериозно влошаване на функциите на женския мозък. Казано в прав текст – тютюнопушенето предизвиква прогресивно оглупяване.

Доказано е, че токсичните вещества в цигарения дим препятстват синтеза на хормоните, играещи важна роля при бременните жени. При страстните пушачки вероятността за нормално износване и раждане на физическо здраво и с добро умствено развитие дете е чувствително понижена. Ако двамата родители са пушачи, вероятността да се сдобият с мъжка рожба е два пъти по-малка, отколкото с женска, а вече заченатите момчета твърде често загиват на ранен етап от бременността.

Ако пушещата жена приема орални контрацептиви, вероятността от развитие на инфаркт на миокарда нараства цели 20 пъти! И това са само част от „придобивките” на пушещата жена...

________

Още по темата:

Пушенето – грешната стъпка в човешката история

 Никотинът – доброволно поглъщаната отровабутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg