Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - СПИН

Роди се милионното африканско бебе без СПИН от майка, носителка на ХИВ

health.bg 2013-06-18
СПИН : Роди се милионното африканско бебе без СПИН от майка, носителка на ХИВ - СПИН, ХИВ, инфекция, деца, вирус
Всяка година се раждат около 430 000 бебета с ХИВ

Раждането този месец на милионното африканско бебе без СПИН от майка, която е носителка на вируса ХИВ, бе отбелязано във Вашингтон по повод честването на 10-годишнината на Президентския спешен план за действия против СПИН, съобщи Франс
прес.

Става въпрос за нов етап в дългата борба срещу ХИВ и за поява на поколение без СПИН, а това бе немислимо преди десетилетие.

„Новото поколение по-ефикасни лекарства и антиретровирусните терапии позволиха рискът от предаване на ХИВ от майката на бебето по време на бременността или кърменето да спадне от 30 на сто на 2 на сто”, заяви координаторът на Президентския спешен план Ерик Гусби, цитиран от БТА.

Всяка година се раждат около 430 000 бебета с ХИВ, но през последните три години усилията ни за осъществяване на проекта в партньорство с Програмата на ООН за борба със СПИН и УНИЦЕФ станаха по-интензивни. Целта е ежегодно да се раждат не
повече от около 30 000 бебета, които са носители на ХИВ”.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg