Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инфекции

СПИН тръгнал преди хиляди години от тигър?

health.bg 2009-12-07
Инфекции : СПИН тръгнал преди хиляди години от тигър?  - СПИН, ХИВ, вирус, здраве, инфекция, клетки,
Американски учени твърдят, че ранните корени на вируса, причиняващ СПИН, са у тигър, който е живял преди хиляди или дори милиони години.

Според тях вирусът е „взел” частица от котешкото ДНК, която може да се открие и днес.

Възможно е древният тигър да е ухапал маймуна и така да е поставено началото на еволюцията на инфекцията, която сега засяга хората.

Проучването, публикувано в Nature Structural & Molecular Biology, е проведено с цел да се открие механизмът, по който ХИВ „отвлича” клетки и ги използва за възпроизводство. Специалистите са попаднали на гени, вероятно принадлежали на древен тигър, който се е заразил.

Едно от предположенията им е, че ХИВ първоначално е бил котешка инфекция, преди да се трансформира и разпространи сред маймуните и хората.

Разкриването на подобна връзка за произхода на СПИН може да окаже ефект при разработването на нови терапии, но учените предупреждават, че това са само начални изследвания.


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg