Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инфекции

Хигиена в кухнята = здраве

health.bg 07-12-2012
Инфекции : Хигиена в кухнята = здраве - здраве, микроби, инфекции, бацили
Домакините трябва да знаят как да приготвят сурови храни, за да избегнат разпространението на микроби и бактерии.

Трябва да спазвате някои хигиенни правила в кухнята.

Мийте корите
Мнозинството хора смятат, че суровото пилешко месо е най-рисковата храна и от него се получават най-много натравяния, но бактерии има и по корите на плодовете и зеленчуците. Измивайте основно и изплаквайте кората на дините, пъпешите, тиквите и други храни, чиито кори не се ядат, за да отстраните бактериите, които могат да проникнат във вътрешността им докато ги разрязвате.

Гответе с термометър
Много малко хора използват термометър за храна, но с него ще сте сигурни, че сте обработили достатъчно храната, за да убиете бактериите. Температурата, при която се готвят свинското и агнешкото месо, трябва да достигне 68 градуса, при говеждото 71, а при пилешкото 74 градуса.

Почиствайте кухненските гъби
Три от четери кухненски гъби и парцали дават положителна проба за потенциално опасни бактерии, показва проучване. Слагайте гъбичките в миялната машина, включително на програма изсушаване и ги сменяйте често.

Използвайте 2 различни дъски за рязане
Определете една дъска за рязане на месо, а друга за зеленчуци. Така бактериите от суровото месо няма да се пренесат в салатата. По същата причина използвайте отделни ножове за рязане на месо и зеленчуци.

Стерилизирайте хладилника
Не почиствайте хладилника само отвън. Веднъж в месеца измивайте чекмеджетата в хладилника с гореща вода и сапун, изплаквайте с топла вода и подсушавайте с кърпа.  

Мийте основно ръцете си
Това е основното действие срещу разпространението на микробите. В продължение на 1 минута търкайте ръцете от двете страни и между пръстите и след това ги изсушете много добре.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg