Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Инфекции

Коластрата – железен имунитет

Д-р Мадлена Портарска, XXII ДКЦ, София 05-03-2013
Инфекции : Коластрата – железен имунитет  - здраве, коластра, имунитет, инфекции,
Коластрата е течност, която се отделя от млечните жлези на женските бозайници веднага след раждането, преди появата на млякото.

Съставките й не се срещат в толкова големи концентрации в друга природна храна, а ползите от нея са забележителни:

- укрепва имунната система, увеличава устойчивостта към инфекции;

- спомага за по-добър растеж на децата;

- повишава здравината на костите, помага за изграждане на здрави мускули;

- увеличава физическата сила, работоспособност и издръжливост;

- подобрява еластичността и тургора на кожата, намалява бръчките;

- регенерира нервната система и вътрешните органи;

- забавя стареенето, удължава живота.

Коластрата е защитата през първите дни от живота на новороденото, когато то е най-уязвимо. Чрез нея се пренасят наследствените антитела. Осигурява 37 естествени имунни и 8 растежни фактора, които помагат на организма да се справя със заболяванията и да поддържа оптимално здраве. Коластрата от крави съдържа между 10 и 21 пъти повече растежни фактори от човешката и затова е много по-силна.

Тя е безопасна и биологически поносима храна за хората. В състава й влизат: имуноглобулини - широкоспектърна защита от бактерии, гъбички, плесени, вируси и алергии,  антитела – срещу около 20 болестотворни микроби, в това число Rotavirus, Helicobacter pylori, Salmonella, Candida, Streptococcus, Staphylococcus и E. coli., витамини и минерали, които са естествено балансирани, лактоферин - силна антивирусна и антибактериална съставка, помощ за лекуването на рак, СПИН, херпес, синдром на хронична умора, олигозахариди и гликоконюганти - не позволяват на вредните микроби да проникват в стомашните стени, лакталбумини – силно ефикасни срещу различни видове вируси и тумори, лизозими - локални естествени антибиотици.

Растежните фактори в коластрата са идентични с човешките, стимулират нормалния растеж, подпомагат регенерацията и ускоряват възстановяването на остарели или увредени мускули, кожа, кости, хрущяли и нерви. Регулират кръвната захар. И още: стимулират тялото да изгаря тлъстини вместо протеини по време на диети за отслабване и да изгражда крехка мускулна маса.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg