Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Наркомании

Срещу дрогата с любов

health.bg Архив 2009г.
Авторът на уникален метод за лечение на наркозависими д-р Ивайло Димитров от Бургас оглави балканския офис на организацията „Европейски градове срещу наркотиците”.

Д-р Ивайло Димитров от 2000 г. ръководи превантивно-информационния център по наркотичните вещества. Мениджър е на програмата "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на Министерството на здравеопазването. Началник на отдел „Здравеопазване и превенции” в община Бургас.

Балкански офис на европейската организация „Европейски градове срещу наркотиците” (ECAD), чиято централа е в Стокхолм, отвори врати и в Бургас.
Офисът се занимава основно с реализацията на програми, свързани с превенция и лечение на зависимостите и се финансира от ЕС чрез ЕCAD и община Бургас, съобщи  д-р Ивайло Димитров. Организацията обединява усилията на всички големи градове в европейския регион по проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества. В нея са включени кметовете и ръководствата на столиците и големите градове.

В процеса на подготовка на центъра екипът е успял да създаде добри контакти с ООН и неговия секретар по контрола на наркотиците и престъпността Антонио Мария ди Коста, със зам.-председателя на Европейската комисия Франко Фратини и с директора на канцеларията на Белия дом за работа с наркотични вещества Джон Уолтърс.

Изборът на града – Бургас, и на д-р Ивайло Димитров за директор на Балканския център на ЕCAD не е случаен - градът заема ключова позиция като транзитен център за разпространение на дрога от Близкия изток за Европа. Д-р Димитров пък отдавна е известен като автор на уникален метод за борба със зависимостта от дрогата без аналог в световната лекарска практика. Благодарение на него преди няколко години много наркозависими успяха да скъсат с дрогата.

Методът съчетава възможностите на хомеопатичните лекарствени препарати и тесния контакт със зависимия. „В основата на терапията стои любовта или компенсирането на нейния недостиг в предишните години”, убеден е д-р Димитров. Паралелно се прилага и фамилно консултиране на семейството, за да може то да е адекватно на новите “стари” потребности на своето дете.

Хомеопатичната система, която бургаският доктор прилага в практиката си, предизвиква изключителен интерес сред негови колеги от други страни. Той е ангажиран да проследява развитието на проблема с наркотичните зависимости в Италия, Германия, Русия, Украйна и Прибалтийските държави. Запознат е с проблема и решаването му в Бон, Кьолн, Берлин, Вилнюс и Киев.

Както е известно, поведението на зависимите от наркотици се проследява в продължение на пет години. Ако в този срок пристрастеният не е посегнал нито веднъж към наркотиците, прогнозата за бъдещето му е оптимистична.

За последните осем години, през които д-р Ивайло Димитров прилага своето лечение, през кабинета му са минали 367 наркозависими. При това броят на хората, прескочили петгодишният критичен период, е наистина респектиращ - 186.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg