Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Частиците от тютюневия дим, оставащи по мебелите, увреждат човешката ДНК

health.bg 2013-06-25
Тютюнопушене : Частиците от тютюневия дим, оставащи по мебелите, увреждат човешката ДНК - дим, цигари, ДНК, тютюнопушене, гени, увреждане, вреда, здраве,
По тъканите частиците от тютюневия дим се задържат особено упорито.

Частиците от тютюневия дим, които остават по мебелите и предметите, увреждат сериозно човешките клетки.

Този токсичен остатък се задържа дълго по повърхностите и тъканите и с времето става все по-вреден, установиха учени от националната лаборатория „Лорънс Бъркли”. Той причинява значително генетично увреждане на човешките клетки, предаде БТА.

По тъканите частиците от тютюневия дим се задържат особено упорито. Често прането не може да ги премахне. Особено опасни са те за малките деца, които лазят по пода и ядат, без да си измият ръцете.

„Това е първото изследване, което установи, че останалите поповърхностите частици от тютюневия дим са мутагенни - каза Лара Гъндел от екипа. - Някои от химическите компоненти в тях са сред най-силните канцерогени."

Предишни изследвания показаха, че частиците от тютюневия дим  могат да бъдат открити по повърхностите два месеца след като пушачите са се изнесли от дома. Разпространените начини за почистване - с прахосмукачка, избърсване и проветряване, не намаляват концентрацията им.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg