Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Детското хранене

Кърмените бебета успяват повече в живота

health.bg 2013-06-25
Детското хранене  : Кърмените бебета успяват повече в живота - кърмене, естествено хранене, мозък, умствено развитие,
Естественото хранене стимулира мозъка на детето.

Кърменето дава на детето по-добър шанс да се изкачи по социалната стълбица и да стане успешен възрастен, сочат данните от британско проучване.

Авторите му от Юнивърсити колидж в Лондон определят резултатите от изследването като първото „ясно” доказателство за ефекта от кърменето върху шансовете за социален напредък на индивида.

Проучването също така подкрепя предишни изследвания, според които кърменето стимулира мозъка на децата и е свързано с понижени нива на стрес по-късно в живота.

За целите на изследването специалистите са анализирали данните за над 34 000 души, близо половината от които родени през 1958 г., а останалите - през 1970 г. Когато индивидите са били на 10- или 11-годишна възраст, социалният им статут е оценен
въз основа на професията на бащите им, и след това определен отново на 33 или 34 години на базата на собственото им социално положение.

Изследователите са установили, че независимо от различните нагласи към храненето по естествен начин през 1958 и 1970 г. и промените в заобикалящата среда, благоприятният ефект от кърменето е бил еднакъв и в двата времеви периода.
Кърменето е свързано с 24 процента по-голям шанс за изкачване по социалната стълбица и с 20 процента по-малък шанс за „падане” от нея, посочва БТА.

„Кърменето допринася за голям брой ползи за развитието на детето. Роля за това играят както хранителните вещества в кърмата, така и самият акт и създадената чрез него връзка между майката и детето, като комбинацията от двете се изразява в
най-добри резултати по-късно в живота”, пишат авторите на проучването в „Бритиш медикъл джърнъл”.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg