Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

От печата: Цигарите ще бъдат само в големи кутии

health.bg 2013-06-26
Тютюнопушене : От печата: Цигарите ще бъдат само в големи кутии - цигари, тютюн, пушене, закон, Европейски парламент,
Брюксел е позволил да се запази продажбата на тънки цигари.

Цигарите вече ще могат да се продават само в големи кутии, на които забранителните надписи ще са минимум 65% от повърхността и ще бъдат с минимална големина 44 на 52 мм. Това предвижда определеният като „компромисен” вариант на поправките на евродирективата за тютюна и тютюневите изделия, съобщава в. „Труд”.

Текстът е приет от съвета на здравните министри на Европейския съвет и предстои през втората седмица на юли да влезе и в здравната комисия на Европейския парламент. По време на обсъждането българският здравен министър д-р Таня Андреева е настоявала забраните върху кутиите да бъдат максимум върху 50%, да не се забраняват тънките цигари, както и ориенталските тютюни, става ясно от публикацията.

В крайна сметка Брюксел е позволил да се запази продажбата на тънки цигари, но категорично е забранил изделията с различни от тютюневия вкус като ментол, шоколад и др. В България този тип цигари не са много разпространени.

Според последния вариант на поправките всяка страна ще може да забранява сама допълнителните съставки, за каквато се води и ориенталският тютюн. За евродирективата има три години преходен период. Тя ще се приеме окончателно в края на 2013 г. или началото на 2014 г. България трябва да измисли и ново решение за бандеролите си, тъй като според евродирективата те ще пречат на забраните. Един от вариантите е да станат електронни, допълва изданието.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg