Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Забрана за тънките цигари

health.bg 2013-07-15
Тютюнопушене : Забрана за тънките цигари - цигари, пушене, слимс, ЕС
Слимс цигарите държат 30% от пазара на тютюневи изделия у нас.

Тънките цигари може да бъдат забранени в ЕС от средата на 2015 година. Мотивът - заблуждават хората, че са по-малко вредни. Само преди дни евродепутатите от комисията по здравеопазване гласуваха срещу цигари с диаметър по-малък от 7,5 мм. Това е само една от промените на Директивата за тютюневите изделия, съобщава в. „Преса”.

С приемането й в здравната комисия завърши първия етап от законодателната процедура. През септември промените ще влязат за обсъждане на първо четене в Европарламента.

В края на юни Съветът на министрите изказа мнение, че слимс цигарите трябва да останат, но реши да се ограничи размерът на опаковките, за да не изглеждат по-атрактивни от обикновените.

През следващите месеци ще има нови преговори между Европарламента, съвета и комисията, за да се сближат позициите и да се търси приемлив за всички компромис.

Слимс цигарите държат 30% от пазара на тютюневи изделия у нас, показват данни на търговци на цигари. Ако бъде въведена забрана, много засегната ще е България, защото ще навлязат нелегални продукти, произведени извън ЕС, и ще се укриват налози, посочва всекидневникът.

Очаква се директивата за тютюневите изделия да бъде приета окончателно до края на тази година. След това в продължение на 18 месеца промените трябва да бъдат пренесени в националното законодателство на държавите членки.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg