Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Ментоловите цигари с повече рискове за общественото здраве от обикновените

health.bg 2013-07-24
Тютюнопушене : Ментоловите цигари с повече рискове за общественото здраве от обикновените - ментолови цигари, тютюн, пушене, здраве,
Много често „свежестта” на ментата притъпява силата на цигарения дим.

Американската агенция за контрол на храните и лекарствата стигна до извода, че ментоловите цигари носят по-големи рискове за общественото здраве от обикновените, но засега няма да направи препоръки за ограничаването на продажбата или забраната
им.

Федералната агенция оповести независимото си становище вчера и потърси мнението на здравните власти, на тютюневата промишленост и на други засегнати страни за възможното налагане на ограничения на цигарите с ментово ухание - един от бързо
разрастващите се сегменти в бранша, съобщава БТА.

Специалистите от американското държавното контролно ведомство изтъкнаха, че техните изводи не се основават на това дали ментоловите цигари са повече или по-малко токсични от обикновените.

Но те разполагат с достатъчни данни, че този бранд тютюневи изделия се свързва все по-често с въвеждането на младите пушачи в никотинова зависимост, а след това те по-трудно от останалите загърбват вредния си навик.

Много често „свежестта” на ментата притъпява силата на цигарения дим и тези цигари често се рекламират като „по-мека” алтернатива на обикновените. Но това съвсем не е така и те поставят редица проблеми пред общественото здравеопазване.

Употребата на ментолови цигари в САЩ непрекъснато расте. През 2008 г. тя е заемала 33,9 процента от общия пазарен дял на тютюневите изделия, а през 2011 г. - 37,5 на сто.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg