Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Нови стряскащи надписи върху цигарите

health.bg 2013-07-29
Тютюнопушене : Нови стряскащи надписи върху цигарите - цигари, надписи, пушене, рак, импотентност, инфаркт, венци, зъби
Брюксел може да задължи и поставянето на картини на болни хора или увредени органи върху кутиите.

От 2014 г. върху кутиите на цигарите ще има нови предупредителни надписи. „Стряскащите” пушачите текстове вече са готови. Това е записано в проект на наредба, публикуван на електронната страница на Министерството на икономиката, съобщава в. „Труд”.

Изискването да се сменят периодично надписите върху кутиите с цигари бе въведено от Европейската комисия през март. Според Брюксел хората свикват с предупрежденията и затова е добре да се сменят по-често. Така заплахите за здравето както на пушачите, така и на околните имат по-голям ефект, смятат еврочиновниците.

Според разработените варианти на нови надписи тютюнопушенето може да убие вашето неродено дете, може да увреди венците и зъбите ви, може да увеличи риска от ослепяване, да увеличи риска от импотентност, да направи по-лесно вашите деца пушачи, както и да причини инфаркт.

Отпаднали са предупрежденията, че пушачите умират по-млади и че пушенето причинява рак на кожата. Кутии със стари предупредителни надписи ще могат да се продават в магазините най-късно до 28 март 2016 г. Брюксел се готви да задължи производителите на цигари освен страшни надписи да поставят и стряскащи картини на болни хора или увредени органи върху кутиите.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg