Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - СПИН

Хиляди се тестваха за ХИВ/СПИН

health.bg 2013-08-13
СПИН : Хиляди се тестваха за ХИВ/СПИН - ХИВ, СПИН, инфекция, кампания, МЗ, тестове, изследвания
Лятната антиСПИН кампания се осъществява в 21 области на страната

2167 души в цялата страна са се изследвали и научили своя ХИВ статус от началото на Националната лятна антиСПИН кампания, съобщи Министерството на здравеопазването.

Инициативата, започнала на 1 август, цели да подкрепи безрисковото сексуално поведение, да насърчи безплатното и анонимно консултиране и тестване за ХИВ/СПИН и не на последно място - да изрази съпричастност към хората, живеещи инфекцията.

Най-много консултирани и тествани за ХИВ има в областите Варна (727 души), Бургас (399 души), Пловдив (251 души), Добрич (180 души), Благоевград (159 души) и Кюстендил (124 души).

Лятната антиСПИН кампания се осъществява в 21 области на страната. Поради засиления интерес към услугата доброволно, безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, екипи на неправителствената организация „Здраве и бъдеще” ще извършват бързи тестове в мобилен медицински кабинет и в София на всеки, който пожелае. Кабинетът ще бъде разположен в близост до езерото „Ариана” в „Борисовата градина” от 19:00 до 22:30 часа всеки вторник и четвъртък в периода от 13 август до 26 септември.

Графикът на мобилните кабинети за ХИВ може да бъде видян в прикачения файл.


Прикачени файлове:

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg