Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Електронните цигари и никотиновите лепенки са еднакво ефикасни

health.bg 2013-09-09
Тютюнопушене : Електронните цигари и никотиновите лепенки са еднакво ефикасни  - цигари, пушене, никотинова зависимост
Хората преминават с много по-голяма готовност на електронни цигари

Пушачите, които преминават на електронни цигари, за да се откажат от вредния си навик, имат същия шанс за успех като използващите никотинови лепенки, смятат новозеландски учени.

Първото по рода си изследване сравнява ефикасността на електронните цигари с по-стандартните никотинови лепенки като терапия срещу тютюнопушенето. Учените от университета на Окланд установиха, че нивата на успеваемост са сходни, като е
по-вероятно електронните цигари да помогнат на използващите ги на намалят количеството тютюн, което пушат. Освен това хората преминават с много по-голяма готовност на електронни цигари, отколкото на никотинови лепенки.

Специалистите не са единодушни за ползата и вредата от електронните цигари. Според някои те предразполагат към никотиново пристрастяване, но други ги защитават като най-полезното средство за намаляване и отказване от тютюнопушенето, посочва БТА.

В изследването са участвали 657 пушачи, които са искали да спрат цигарите. То е продължило 6 месеца. Около 57% от хората на електронни цигари намалили изпушваните цигари поне наполовина в края на този период в сравнение с 40% от
групата с никотинови лепенки.

Процентът на отказалите се от вредния навик в групата с електронни цигари също е по-висок - 7,3 спрямо 5,8 при никотиновите лепенки и 4,1 от тези на плацебо.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg