Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Кампаниите срещу тютюнопушенето са ефикасни

health.bg 2013-09-10
Тютюнопушене : Кампаниите срещу тютюнопушенето са ефикасни - пушене, цигари, здраве, Америка,
Рекламите карат хиляди да се откажат от вредния навик, според изследване

Кампаниите срещу тютюнопушенето са ефикасни, след като 100 000 души са отказали цигарите вследствие на подобна инициатива на американските здравни власти през пролетта на 2012 г., сочат резултатите от изследване.

Около 1,6 милиона пушачи са се опитали да откажат цигарите, 200 000 незабавно са спрели пушенето, а над 100 000 са станали непушачи след като видели рекламите в кампанията „Tips For Former Smokers” на американския Център за контрол и
превенция на заболяванията от 19 март до 10 юни м.г.

Става въпрос за първата платена от правителството национална рекламна кампания, поставила си за цел да убеди възможно най-много хора да откажат цигарите, информира БТА.

Резултатите показват, че 80 на сто от пушачите и 75 на сто от непушачите са видели рекламите в тази инициатива. Обажданията на специални телефонни номера, за да се дадат съвети, са се удвоили по време на кампанията. Посещенията на специализирани сайтове срещу тютюнопушенето пък са се увеличили 5 пъти в сравнение със същия период на миналата година.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. „Лансет”.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg