Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

От печата: ЕК се обяви против разхлабване на примката срещу пушенето

health.bg 2013-09-24
Тютюнопушене : От печата: ЕК се обяви против разхлабване на примката срещу пушенето - пушене, тютюн, либерализиране на закона, Европа, Моника Панайотова, цигари, СЗО
Tютюнът е причина за близо 700 000 случая на преждевременна смърт в Евросъюза всяка година

Европейската комисия няма да приветства действията на новото българско правителство за облекчаване на пълната забрана на тютюнопушенето на обществени места в България. Това се посочва в отговор на еврокомисаря по здравеопазването Тонио Борг до българския евродепутат Моника Панайотова, информира в. „Преса”.

Моника Панайотова сезира еврокомисаря заради намерения на правителството и на депутати от левицата да либерализират режима на пушене, като позволят цигара да се пали в кръчмите.

Това противоречи на усилията, полагани на равнище ЕС, за създаване на среда без тютюнев дим на обществени места, пише в отговора на евромисар Борг. Според проучвания, финансирани от Комисията, тютюнът е причина за близо 700 000 случая на преждевременна смърт в Евросъюза всяка година. Съгласно консервативни оценки през 2002 г. в ЕС са починали 79 300 възрастни, сред които 19 000 непушачи поради излагане на тютюнев дим у дома (72 000) и на работното място (7300).

Комисията разяснява, че в съответствие с Рамковата конвенция на Световната здравна организация за контрол на тютюна на 30 ноември 2009 г. е приета препоръка, която приканва държавите членки да въведат мерки за защита на своите граждани срещу вторичния тютюнев дим най-късно до ноември 2012 г.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg