Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

БСП връща пушенето в заведенията

CredoWeb 08-10-2013
Тютюнопушене : БСП връща пушенето в заведенията - тютюнопушене, Закон за здравето, цигари,
От левицата очакват подкрепа от Атака, ГЕРБ са твърдо против.

Първото по-сериозно застудяване върна дебата „За и против цигарите в заведенията” като тема №1 в общественото пространство.  БСП реши да потвърди, че ще изпълни  предизборното си обещание за връщане на пушенето на закрито. Червените хардлайнери Спас Панчев, Татяна Буруджиева и Атанас Мерджанов обявиха, че с  поправки в Закона за здравето възнамеряват още до зимата да либерализират отново режима за нощните заведения и на стадиона, както и да върнат стария ред в заведенията за хранене - там, където има вентилация и обособени зали за пушачи и непушачи.

Обмисля се също така на летищата да има обособени помещения за димене. Остава забранителният режим за пушене в офиси, в детски и лечебни заведения и в административните сгради, предвиждат вносителите.

От БСП очакват да ги подкрепят депутатите на "Атака", които имат подобен законопроект.  Народните избраници от ДПС вероятно ще гласуват по съвест, но сред тях има и много пушачи. Единствено твърдо против са парламентаристите от ГЕРБ.

„Първи сме по ракови заболявания и какво ли още не и само се оплакваме. Това е едно от най-хубавите и прогресивни неща, които направи правителството ни, сега искат да съсипят и него”, заяви преди дни експремиерът Бойко Борисов.

Социалистите разчитат на подкрепата на ресторантьорите и хотелиерите, които не спират да се оплакват, че бизнесът им е през фалит, тъй като забраната гони клиентите им.

Можете да изкажете мнение във форума на CredoWeb.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg