Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

От печата: Социалисти готови с поправки за пушенето

health.bg 2013-10-10
Тютюнопушене : От печата: Социалисти готови с поправки за пушенето - цигари, пушене, либерализиране на закона, БСП, тютюнев дим
Падането на забраната за пушене е стигнало до лидерите на БСП

Войната в БСП за пушенето продължава. Законопроектът за либерализиране на тютюнопушенето е даден за обсъждане на ръководството на парламентарната група. Очаква се до седмица тя да вземе решение и да го внесе в деловодството, съобщава Спас Панчев пред в. „Труд”. Ако проектът не бъде внесен, ще се обсъжда този на „Атака”.

Автори на поправките в БСП са Спас Панчев, Димитър Дъбов, Корнелия Нинова, Атанас Мерджанов, Димчо Михалевски, Добрин Данев, Татяна Буруджиева и Мартин Захариев. Според в. „Дневник” в тях е записано, че пушенето на стадионите и в обособени зали в летищата ще бъде разрешено.

Според Закона за здравето от 2011 г. пушенето в обособени помещения на летище и сега е разрешено. На терминал 2 в София например има Специален салон за пушачи.
Промените, лансирани от Панчев и депутати, предвиждат разрешаване на пушенето в обособени помещения в ресторанти, барове, кафенета (без интернет кафенета и тези в спортни зали), в нощни заведения, в игрални зали и казина.

Според депутат от антицигареното лоби в БСП, цитиран от в. „Труд”, законът много трудно ще пробие в дневния ред. ПГ няма окончателно решение по темата, която е оставена за другата седмица. Депутати казват, че изобщо не са виждали проекта и са скептични за възможния пробив. Собствениците на малки заведения до 70 кв. метра ще решават дали да са за пушачи или за непушачи. Собствениците на по-големи заведения сами ще решават каква зона да обособят, макар че вносителите обсъждат вариант и разпределението да е 50:50.

Председателят на здравната комисия д-р Нигяр Джафер (ДПС) и заместникът й д-р Емил Райнов (БСП) внесоха вчера проект с поправки в лекарствения закон, които да спрат паралелния износ на медикаменти. Според браншовите организации годишно той възлиза на 300 млн. лв., допълва изданието.

Темата във форума "За" и "против" цигарите в заведенията можете да намерите тук!

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg