Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Неправителствени организации: Забраната на тютюнопушенето не пречи на бизнеса

CredoWeb 2013-10-22
Тютюнопушене : Неправителствени организации: Забраната на тютюнопушенето не пречи на бизнеса - Закон за здравето, тютюнопушене, забрана, Комисията по икономическа политика и туризъм, Народно събрание, България без дим
Само през 2009 г. страната е загубила 100 млн. лв. от пушачите

Забраната за тютюнопушене на закрити обществени места не само не пречи на бизнеса, но има икономически ползи за туризма и други сектори, които ще загубят от отмяната й. Това се посочва в становището на Гражданска инициатива "България без дим" , което ще бъде внесено в Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание. В становището е подчертано, че забраната не е довела до закриване на заведения и съкращаване на работни места. Подкрепено е с изследване, според което само през 2009 г. пушачите са докарали 100 млн. лв. загуби на страната ни.

Повод за изразената позиция са предложените промени в Закона за здравето, които предвиждат частична отмяна на забраната за тютюнопушенето в заведенията. Основният мотив на вносителите на законопроекта е, че след въвеждането на ограничението ресторантьорският бизнес търпи огромни загуби.

Според представителите на "България без дим" обаче аргументите в тяхното становище категорично опровергават посочените мотиви. Те и организациите от коалицията "За живот без тютюнев дим"  призовават депутатите от Комисията по икономическа политика и туризъм да отхвърлят законопроекта, който ще бъде обсъждан утре.

Вашето мнение по темата можете да споделите във форума на CredoWeb

 

Цялото становище на Гражданска инициатива "България без дим" е публикувано в прикачения по-долу файл:

 

 



Прикачени файлове:

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg