Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Туберкулоза

СЗО: Туберкулозата остава сериозен проблем

БТА 2013-10-23
Туберкулоза : СЗО: Туберкулозата остава сериозен проблем  - туберкулоза, СПИН, бял дроб,
Туберкулозата е втората най-смъртоносна заразна болест след СПИН

Туберкулозата, която предизвика смъртта на 1,3 милиона души в света през 2012 г., остава сериозен здравен проблем, макар че причинените от нея смъртни случаи намаляха за трета поредна година, оповести Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Ройтерс и Франс прес.

Туберкулозата е втората най-смъртоносна заразна болест след СПИН. Според годишния доклад на СЗО за туберкулозата 8,6 милиона души са заболели през 2012 г., като 1,1 милиона от тях са се заразили също с вируса на СПИН.

Предишната година болните от туберкулоза са били 8,7 милиона. 29 % от заразяванията с туберкулоза през 2012 г. са регистрирани в Югоизточна Азия, 27 % - в Африка, а 19%  - в райони в западната част на Тихия океан. В Индия и Китай са регистрирани съответно 26 на сто и 12 на сто от тези заразявания.

Смъртните случаи намаляват до 1,3 милиона, като 320 000 от жертвите са били заразени също с вируса на СПИН, при 1,4 милиона смъртни случая предишната година. През 2003 г. са били регистрирани 1,8 милиона смъртни случая от туберкулоза.

Според СЗО туберкулозата остава значим глобален здравен проблем. В борбата със заболяването е постигнат напредък, който обаче не е достатъчно бърз, отбелязват експерти.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg