Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - СПИН

Бебе с ХИВ е излекувано, показват изследвания

БТА 2013-10-24
СПИН : Бебе с ХИВ е излекувано, показват изследвания - лек, СПИН, ХИВ, бебе, Мисисипи
Само още един човек в света се смята за излекуван от ХИВ

Американски лекари имат вече убедителни доказателства, че са постигнали трайна, а вероятно и окончателна ремисия при бебе, родено в Мисисипи с вируса ХИВ, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Постижението е първо по рода си в медицината и дава насока колко сериозно и бързо трябва да се лекуват такива случаи.

Случаят вече е описван тази година. Някои лекари обаче поставяха под въпрос дали бебето наистина е било заразено, или само е било изложено на вируса при раждането. От новия доклад става ясно, че момиченцето, което сега е на три години, е било
заразено през вътреутробното развитие. То е лекувано необичайно агресивно и вече 18 месеца след спирането на лекарствата срещу СПИН няма никакъв признак от заразата.

Лекарите не смеят да кажат, че са излекували детето, защото няма приети критерии за доказателствата и времето, което трябва да е изминало, за да бъде обявен някой за изчистен от вируса ХИВ. Затова го наричат ремисия.

Повечето бременни с ХИВ в САЩ получават лекарства за СПИН, за да бъде намалена опасността вирусът да се прехвърли върху бебето. Майката от Мисисипи обаче не била ходила на лекар през бременността и заразата била установена чак при раждането.
Лекарите решили, че бебето е силно застрашено и започнали да му дават три силни лекарства още 30 часа след раждането, вместо да чакат резултатите от изследването, както се прави обикновено.

Само за месец вирусът намалял до неуловими нива. Лечението продължило до 18-месечна възраст, когато лекарите загубили контакт с малката пациентка. Тя се върнала след 10 месеца, изследвали я и нямало признак от инфекцията, въпреки че майката
била спряла да й дава лекарства.

Само още един човек в света се смята за излекуван от ХИВ - мъж от Сан Франциско, подложил се на трансплантация на костен мозък през 2007 г., който бил от донор с естествена резистентност към вируса.
Ръководител на екипа е д-р Дебра Персод от детската болница „Джонс Хопкинс”.

Предстои друго изследване, в което лекарите планират да дават на пациенти лекарства две години, след което да спрат лечението и да видят дали има ремисия.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg