Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Здрав дух

Антиейджинг ефектът на смеха

health.bg Архив 2009г.
Напрежението, гневът и депресията изтощават имунната система.

 Учените все по-често обръщат внимание на положителните емоции.
Чувството за хумор помага на хората да разредят агресията, да се избавят от стреса и да постигнат по-добра социална адаптация.

Последните изследвания, а и множество случаи, са доказали, че смехът, любовта и надеждата могат да помогнат на организма да се пребори с всяка болест.

Хората, които обичат да се посмеят, по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания, избавят се от излишните килограми и имат по-добра имунна защита.


Вече никой учен не се съмнява, че отсъствието на чувство за хумор не само затруднява общуването, но и съкращава живота.

Американски лекари от университета в Рочестър успяха да идентифицират участъка от главния мозък, свързан с чувството за хумор.

 Според тях „зоната на смеха” се намира в ниските части на челната област.

След микроинсулт, локализиран в тази зона, човек може да се окаже напълно лишен от способността да разбира която и да било шега.

„Смейте се по-често и шумно” – съветват специалистите от Медицинския център в Вандербилт, САЩ, хората с наднормено тегло.

Изследователи са открили, че хора, които са гледали 60-минутна комедия, усещат съществено снижаване на т. нар. хормони на напрежението - кортизол и адреналин.

Специалистите твърдят, че тези хормони имат съществен принос за много болести, обусловени от стреса, включително депресиите и сърдечните заболявания.

Други смятат, че регулярните дози хумор и смях могат да учестят дишането и кръвообращението и даже стимулират Т-клетките, които предпазват имунната система.

Хуморът може даже да намали болката и да удължи живота. Ефектът понякога е поразителен – изследователи са открили, че 10 минути смях са способни да дадат на пациента 2 часа допълнителен сън без болка. 

Чувството за хумор удължава живота на хора, поразени от тежки заболявания. Група лекари от Норвежкия научно-технологически институт в Осло тествали чувството за хумор на 41 пациенти, страдащи от бъбречна недостатъчност и поддържащи живота си с диализа.

Опитът продължил около две години. Доказано било, че при хората с добро чувство за хумор рискът от преждевременна смърт се понижава с 31%. бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg