Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Естетична хирургия

Д-р Н. Сердев: Добрият външен вид е инвестиция в бъдещето

Д-р Стамен Илиев 2009-04-21
Естетична хирургия : Д-р Н. Сердев: Добрият външен вид е инвестиция в бъдещето - д-р Николай Сердев, липосукция, естетична хирургия, фотоепилация, корекции,

Д-р Николай Сердев, председател на Българското национално дружество по естетична хирургия, за здравето, красотата и щастието.

Д-р Сердев, кои са най-честите естетични корекции, до които прибягват жените, преди отпуската?

Всяка жена желае да изглежда перфектно край морския бряг. Затова и едни от първите и най-чести корекции са фотоепилацията, оформянето на перфектна линия на краката, на ханша и намаляване на появилото се през зимата издайническо коремче и паласките. Естествено, отделя се голямо внимание на бюста, подобряване еластичността на кожата на лицето и скриването на издайническите бръчици. Важно е да се коригират и някои обеми на лицето, които са „паднали”. Естествено, това са основни съставни елементи на женската красота и сексапил, които създават доброто самочувствие на жената през лятото, когато облеклото е много по-леко и доста от скритите през зимата форми и дефекти са изложени на показ.

А каква хирургична намеса предпочита мъжкото съсловие?

Мъжете се интересуват предимно от коремчетата си, от присаждане на коса и най-вече от корекции на носа. Българската нация притежава една от най-красивите структури на човешкото тяло. Проблем са обаче носовете ни, които определено са големи, етнически.

Препоръчителни ли са естетичните операции в началото на летния период или има по-подходящ сезон?

Няма никакъв проблем за този период. Както е известно, в Маями изобщо няма зима, а там естетичната хирургия е в разцвет. Нещо повече. В по-топлите страни хората ходят по-разголени, с по-ефирни дрехи и много държат това, което се вижда, да е красиво. Хората няма от какво да се страхуват, защото при интервенции върху кожата, съществуват различни методи на защита от слънчевите лъчи. При корекции на тялото трябва да се знае, че травмата е минимална, защото се използват така наречените точковидни перфорации. Следва доста бързо възстановяване, с много кратък следоперативен период. Липосукцията, която доскоро се смяташе за един травматичен метод, вече е заместена от нова атравматична технология – ултразвуковата.

Какъв е социалният и възрастов статус на вашите пациенти?

До естетичната хирургия прибягват хора от абсолютно всички групи, защото за по-бедните това е инвестиция в бъдещето. Добрият външен вид се приема по-добре от обществото и човек по-лесно може да докаже професионалните си възможности. Естествено, при нас идват и хора от средната класа, публични личности, фотомодели и манекени, телевизионери, актриси, бизнес дами и т. н.

Какво бихте посъветвали пациентите си, желаещи да се подложат на естетични операции?

По принцип те трябва да са мотивирани и да знаят много добре какво искат. Аз не мога да съветвам и настоявам някой да се оперира, но мога да дам мнение, кое би било необходимо да се коригира и какво би било най-добро. Затова първо ги съветвам да помислят, преди да вземат решението си.

Вие сте хирург, който е работил във всички области на спешната хирургия, урология, травматология, изгаряния. Кое ви удовлетворява повече - да дарявате здраве и живот или красота и щастие?

И едното и другото, защото здравето и красотата носят щастие. Естествено, нещата се гледат от различен ъгъл. Едно е да спасиш човешки живот при болен човек, друго е да дариш удовлетворение, самочувствие и успехи в живота на здрави хора
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg