Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Тютюнопушене

Колко тежат „леките” цигари

health.bg 09-11-2009
Тютюнопушене : Колко тежат „леките” цигари - пушене, отказване, пушачи,тютюн, никотин, смоли, катрани,вреден, навик,

Отдавна е известно, че цигарите с понижено съдържание на смоли, известни като „леки”, са не по-малко вредни от обикновените.

Нещо повече – според ново изследване, преминаването към тези цигари прави отказването от пушенето по-малко вероятно.

Това е установило проведено сред близо 40 хил. пушачи проучване в САЩ.  38% от тях преминали към леки цигари, като мотивът на  почти половината бил желанието да се откажат от пушенето. Оказало се обаче, че шансовете при тях да успеят да се преборят с вредния навик са с цели 46% по-ниски.

Специалистите се опитали да си обяснят защо преминалите към леки цигари, по-често си остават в техен плен. Според публикуваните в Tobacco Control заключения, пушачите губят силната мотивация срещу вредния навик, свързвана със страха от последиците за здравето им.

Мислейки, че пушат по-безопасни цигари, те не са така притеснени от реалните заплахи като рак на белите дробове, сърдечно-съдови заболявания, импотентност, състаряване, преждевременна смърт. Тази настройка практически успокоява пушачите.

Изследователите допускат и друго обяснение – че преминаващите към леки цигари са по-изразено зависими от опасния навик.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg