Здравето от А до Я - Хранене и диети
Премахването на хляба от менюто не води до трайно отслабванеhealth.bg 2010-05-18
Изключването на продуктите, съдържащи глутен (пшеница, ръж, ечемик), от всекидневното меню без медицинска причина може да предизвика натрупване на излишно тегло, умора, главоболие и недостиг на хранителни вещества, твърдят британски диетолози. Хората, които имат доказана непоносимост към глутена, трябва да го избягват. Все повече здрави индивиди обаче се отказват от него с цел отслабване, но в дългосрочен план диетата без глутен може да окаже негативен ефект върху организма. В началото се забелязва загуба на тегло, но това е заради ограничаването на храните със скорбяла, както и намаляването на калориите, но след време килограмите се възвръщат. Някои продукти без глутен дори съдържат повече захар, сол или мазнини, за да са по-вкусни. Пшениченото брашно е важен източник на калций, желязо, витамините от група Б, както и фибри, пише още в.”Дейли Мейл”. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |