Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Наркомании

Организации настояват да се създаде Фонд за зависимости

health.bg 2010-06-15
Наркомании : Организации настояват да се създаде Фонд за зависимости - конфедерация Защита на здравето,  Асоциация за превенция и работа със зависимости „Само днес”, Владимир Томов

На дискусия "Изграждане на ефективен модел за обхват, лечение, рехабилитация и ресоциализация на зависими пациенти", която се проведе в София, бе лансирана идеята да се създаде Фонд за зависимости, като в него да отива един процент от акциза върху цигарите и алкохола. Средствата ще се използват за по-добрата превенция и за лечение на зависимостите.

От Конфедерация "Защита на здравето" и Асоциация за превенция и работа със зависимости "Само днес", организатори на дискусията, предлагат този фонд да има Обществен съвет, в който да влизат специалисти и пациенти – като гаранция за прозрачност при изразходването на средствата.

Веселина Божилова от "Майки срещу дрогата" предложи процент от парите, които се изземат от комисията "Кушлев", също да постъпват във фонда.

В писмено обръщение към участниците заместник-министърът на здравеопазването Гергана Павлова заявява, че Министерството на здравеопазването осъзнава сериозността на проблема. Ето защо при провеждането на здравната политика ведомството ще обръща внимание на тези заболявания, които имат здравни, социални и икономически последици за населението. 

Председателят на Конфедерация „Защита на здравето” Владимир Томов подчерта, е необходима мобилизация на цялото общество за противодействие на зависимостите. 
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg