Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Хранене и диети

Отслабвайте чрез водата в храната

health.bg 23-11-2010
Хранене и  диети  : Отслабвайте чрез водата в храната - диета, витамини, фолиева киселина, салата, оцет,
Проучване на университета в Токио е установило, че жените които ядат храни с високо съдържание на вода, са по-слаби и имат по-тънки талии. Според учените, водата в тези храни засища и намалява апетита.

Включете в диетата си повече от следващите плодове и зеленчуци. 90% от тяхното съдържание е вода.

Броколи
Този зеленчук е богат източник на фибри и калций. Той е известен и с противораковото си действие. Употребявайте го за приготвяне на салати, супи, предястия и гарнитури.

Зеле
Зелето, което е богато на антиоксиданти - като витамин С,  укрепва силно имунитета. Най-полезно е да се яде сурово или задушено. От него стават вкусни салати, например салата от зеле и сладки ябълки, поляти с оцет.
 
Карфиол
Като всички кръстоцветни зеленчуци, карфиолът е пълен с растителни вещесгва, които борят рака. Освено това той е богат източник на витамин С и В. Най-полезно е карфиолът да се консумира в суров вид или задушен на пара.
 
Грейпфрут
Този плод е изключително полезен за сърцето. Той съдържа витамин С, фолиева киселина и калий, а също така и пектин – разтворими фибри, които борят атеросклерозата. В розовия и червения грейпфрут има допълнително витамин А и ликопен – фитохимикал, който пази стените на артериите от вредното за тях окисляване. Когато купувате грейпфрут, избирайте по-тежките плодове.
 
Маруля
Салатата от маруля е една от най-диетичните храни. В половин килограм маруля има само 60–70 калории, а тя е богат източник на В витамини, фолиева киселина и манган, който регулира кръвната захар и имунната система. Избирайте сортовете с по-тъмнозелени или червеникави листа – те съдържат най-много полезни вещества.

Репички
Репичките изобилстват от калий, фолиева киселина, антиоксиданти и серни вещества, които подпомагат храносмилането. Не пренебрегвайте и листенцата им, които съдържат 6 пъти повече витамин С и повече калций от корените. Добавяйте ги на тънки парченца към зелените и зелевите салати.
 
Спанак
Този крехък и вкусен листен зеленчук е богат на желязо, фолиева киселина и витамин К. Той съдържа и здравословните антиоксиданти бетакаротин и витамин С, както и фитохимикала лутеин, който предпазва очите от възрастовата дегенерация на макулата. Приготвяйте от спанака супи, салати, добавяйте го леко задушен към пълнежа на омлетите, като гарнитура към основни ястия. 


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg