Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Безплодие

Антиоксидантите вредят на плодовитостта

health.bg 2011-02-01
Безплодие : Антиоксидантите вредят на плодовитостта  - витамини, минерали, антиоксиданти, раждане
Ново изследване показа неочакван страничен ефект на антиоксидантите - безплодие при жените.

Антиоксидантите се добавят към храни, напитки и козметика. Учените обаче не са съвсем сигурни как те действат на организма.

Често срещаните антиоксиданти включват витамини С и Е. Те действат чрез премахване на молекули, наречени реактивни кислородни видове, които се произвеждат естествено в организма. Стресът може да предизвика прекаленото производство на тези химически активни молекули, което може да увреди клетките.

С неутрализирането на тези потенциално опасни вещества антиоксидантите подобряват здравето и забавят процесите на стареене.

Сега специалистите твърдят, че това е само теория, тъй като  при тестове с животни е установено, че третирането на яйчниците с антиоксиданти води до намалена функция и дори безплодие.

Изследването е публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences USA (PNAS).

Необходими са обаче още доказателства, които да подкрепят твърдението, че антиоксидантите всъщност са опасни, тъй като досега широкоразпространената теория е, че те са изключително полезни.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg