Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Безплодие

Плодовитост със срок на годност

health.bg 08-06-2011
Безплодие : Плодовитост със срок на годност - здраве, фертилност, плодовидост, бременност, яйцеклетки, резерв,
Оценката на яйчниковия резерв и прогнозата за репродуктивния потенциал при жената са една от водещите тенденции при „правенето на бебетата” на XXI век.

Това твърди Д-р Явор Владимиров, специалист по репродуктивна медицина с над 20-годишен опит.

Добре е всяка жена, особено след 35 г., да си направи подобен профилактичен преглед. Нейната репродуктивна способност може да се прогнозира до 10 години напред. Решилите да имат деца по-късно в  живота си ще преосмислят приоритетите си, ако знаят, че могат да заченат по естествен път само още 1-2 години.

„При 10 % от европейките, в това число и българките,  цикълът спира преди 45 години”, твърди д-р Владимиров. Те вече не могат да имат деца. Причините най-често са наследствено предразположение, оперативно лечение или заболявания като ендометриоза. Затова именно се прави оценка на яйчниковия резерв. 

За съжаление, у нас специалистите, които мислят за този проблем, са малцина, а той е много важен. Броят на жените с ранно изчерпан яйчников резерв не е никак малко. При ранната прогноза и диагностика могат да се вземат мерки и да се предотвратят много случаи на безплодие.

„Това е съвременният метод за профилактика на безплодието и голяма стъпка в семейното планиране, това е бъдещето”, допълва Д-р Владимиров.

Намаляването на яйчниковия резерв води до влошаване качеството на отделените яйцеклетки, което е една от основните причини за намаляване на плодовитостта.. Всяка жена се ражда с милиони яйцеклетки, но дори още преди първия менструален цикъл, те са чувствително намалели.

При всеки менструален цикъл жената губи много от тях. Ин витро специалистите в голяма степен се справят с лошокачествената сперма или малкия брой сперматозоиди. Все още обаче трудно се справят с жените в репродуктивна възраст, чиито яйцеклетки не се поддават на “лечение” с наличните средства.

Над 100 000 евро са инвестирани в специален апарат за прогноза на яйчниковия резерв  в СБАЛАГРМ “София”. Прогнозата на репродуктивния капацитет на жената се прави чрез група от специфични ултразвукови, хормонални и генетични изследвания. Цената на изследването се движи между 200 и 1000 лв.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg