Здравето от А до Я - Хранене и диети
Сам да си приготвиш здравословен хляб
Тина Богомилова
16-02-2011
![]() Технологията при всички машини за хляб е една и съща. Във всяка от тях има форма с незалепващо покритие и дръжка. На дъното е вградена перка за разбъркване на тестото. Съставките се сипват във формата и тя се поставя в машината. След това капакът се затваря, уредът се настройва на необходимия режим, избира се степента на изпичане и се включва. След около 3 часа и половина ще разполагате с пресен и вкусен хляб. Добре е всички продукти да са със стайна температура. И не икономисвайте от качеството на брашното. Внимавайте с дозировката и последователността на добавяне на съставките според рецептата. Както и при фурната, добрата домакиня не отваря капака по време на работа на хлебопекарната. Подбирате избраната от вас програма и чакате съобщение, че хлябът ви е готов. Тъй като домашният хляб не съдържа изкуствени консерванти, съхранението му е 2-3 дни. Хлебопекарната меси домашен хляб по всяко време, но изчисленията дали е по-евтино или по-скъпо от магазина зависят изцяло от хранителните ви навици. Често домашният хляб излиза по-солен откъм цена, но поне знаете какво хапвате. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |