Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - ДНК

Влиянието на кръвната група върху здравето

health.bg 25-02-2011
ДНК : Влиянието на кръвната група върху здравето - кръвна група, рак, инфаркт, диета,


Но всяка от тях си има и слабо място. Хората с нулева група са по-малко застрашени от смърт вследствие на малария в сравнение с другите групи. Но те са по-податливи на холера и язва на стомаха, причинена от вируси и бактерии.

Години наред изследването на връзката между кръвните групи и болестите е дискредитирано заради нацистите.

През 30-те години германският „професор по расовите науки” Oтo Рехе твърдял, че всички чисти арийци имат нулева кръвна група.

Според него, преобладаващата кръвна група на враговете била група B. По този начин той идентифицирал „нисшите” раси, които били преследвани по времето на възхода на Хитлер.

Въпреки че от научна гледна точка тези твърдения са абсурдни, в Япония все още съществува дискриминация основана на кръвните групи. През 20-те години на миналия век японски учени поддържали тезата, че кръвните групи създават различни личности.

Тази теза се утвърдила до такава степен, че през Втората световна война императорската армия формирала бойните групи според кръвната група.

Идеята възкръснала през 70-те години, когато японски бестселъри разпространили тезата, че хората с кръвна група А са чувствителни, но неспокойни, с група В – весели, но концентрирани, с нулева група – отзивчиви, но упорити, а с група АВ – артистични и непредсказуеми.

Тази теория си има и тъмна страна. Bura-hara (класиране по кръвна група) е обикновена практика в Япония. При назначенията шефовете на компании често се съобразяват с кръвната група на кандидатите. Децата в някои детски градини също са групирани по кръвни групи. Агенциите за запознанства осигуряват кръвни тестове за съвместимост на кръвните групи.

Въпреки всичко, има сериозни научни доказателства, че в кръвната група може да се крие тайната за борбата със смъртоносните болести.

През 50-те години на миналия век изследвания в 4 лондонски болници установили, че рискът от развитие на рак на стомаха е много по-висок за хората с кръвна група A, отколкото за тези с група  O. Но хората с нулева група са по-застрашени от пептична язва.
Тази година тези открития бяха потвърдени от шведски учени от института Каролинска, които в продължение на 35 години са изследвали един милион души.

Те твърдят, че хората с кръвна група А са по-податливи на пушене, пиене на алкохол и нестероидни противовъзпалителни лекарства, които са рискови фактори за развитие на рак на стомаха.
 
Хората с нулева група са по уязвими от бактерията Helicobacter pylori, която причинява пептична язва.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg